Translate

søndag 27. august 2017

Tid for å handle, eller vente på dollarkursen.

Svekkelsen i kronekursen de siste to årene sies å ha sammenheng med oljeprisen. Vi vanlige folk har ikke store muligheter for å spekulere i dette. På Hegnar.no leser vi stadig om de som spekulerer i valutakurser som går opp - og ned.

Nå har dollaren gått 80 øre ned.

Ved kjøp på ca 10.000 dollar bli det altså mange tusenlapper. Chinesiske Yan har også vandret litt ned, den har vært stabil på ca 125 kroner for 100 Yan. Nå er den 117 men har vandret opp og ned siste året.

Ved kjøp fra Kina blir kontrakten skrevet i Kina Yan, som omregnes fra dollarprisen du har forhandlet på.

Det er i alle fall rimeligere å handle med høyest mulig  kronekurs.

Jeg fikk forresten tilbud fra to selgere på en og samme maskin i området 11000 til 14000 dollar. Riktig nok sier den med høyest pris at den er "negotiable"

Det gjelder en hjullaster med 1,6 tons løfte evne. Totalvekt ca 5500 kg. Kinesisk motor. Det sies å være en av verdens største  hjullasterfabrikker. Nærbildene fra motor rom viser at alt er skikkelig skrudd.

Så ved å vente har jeg på en måte spart halve den norske mva ved innførsel.

Det betyr at jeg må bestemme meg om ikke så lenge.

Så nå skal jeg forhøre meg om transportpris og forsikring. Leveringstid er en uke, og alt kontant.

Den rimeligste selgeren ønsker å sende "nude" altså ikke i container, og dvs med annen type transport enn en svær containerbåt.

Jeg kjøpe hurtigkobling denne gangen, for den har justering i forhold til skuffefestet.

Og så vil jeg sikre meg at den har installert flyventil (kan kjøpes fra en annen produsent) slik at bommen eller armen flyter fritt og kan ta i bruk snøbladet jeg kjøpte sist for 5000 kroner.

Så Lily som er senior selger må altså finne ut av problemet ved å ringe produksjonsavdelingen på "verdens største". Og da tror jeg å kunne møte alderdommen med samme trygghet som ingen nye Subaruen. Ikke mer snøbrøyting bortsett fra på trappa.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar