Translate

onsdag 20. september 2017

En stor tomt gir mange muligheter for å flytte masser.

Nå har China-Cummins gått 340 timer. Den har gått mye på tomgang for å laste skuffen.

Det er bare små elektriske "problemer" som rust på startkablene, og litt blafrende instrumentlys.

Carter graveren har gått 820 timer og har garanti på 2000 timer. Det blir ikke i min tid, fordi alt er normalt. Lite slark i bolter. Med regelmessig smøring holder den sikkert 4000 timer.

800 timer er ganske mye på et hobbyprosjekt av en ukyndig.

Jeg har nå noe å holde på med.

Jeg har ønsket meg en mindre hjullaster til husbehov som snøbrøyting og løfting og enkelt malerstillas.

Så nå har jeg handlet.

Xcmg. De har verdens desidert største hjullasterfabrikk i XUSHOU

https://en.m.wikipedia.org/wiki/XCMG.

Provins Jiangshu. Transport via Shanghai. XUSHOU ligger egentlig ikke langt fra Linyi i Shandong hvor jeg handlet graveren.

Denne gangen handlet jeg gjennom agent. De tar et påslag på ca 2%, men har orden i sysakene.

Store kinesiske fabrikkmerker selger gjennom store agenter.

Når jeg spør om bilder kommer det straks 10-15, fra alt synlig.

Det ble konkurranse mellom to agenter, så jeg fikk prutet litt.

Den ene ville ha alt betalt med en gang, mens den andre krevde 30% depositum, så 30% når xcmg har bekreftet, og til slutt 40% balance når det er på kai i Shanghai.

Mer følger....

Jeg var egentlig mer avslappet denne gangen, selv om RoRo skipet kom til å gå i mer barske forhold enn for 3,5 år siden.

Det ble ingen storm og maskinen kom velberget hjem uten andre skader enn knuste speil.

I forhold til Cummins Forkammermotor, bråker den nye Kiina dieselen med EU3 krav mye mindre. Men den er ikke like snar å ta start i kaldt vær.

Jeg fikk forresten ikke levert skuffen, den var rett og slett avglemt av salgsagenten. Hun sa at det oppstod en misforståelse da hun hadde spurt om jeg trengte ekstra skuff, og hvor jeg svarte at jeg har en ubrukt ekstra skuff  (steinskuffen på ZL 20 fra Jieli er ikke 2 % slitt)

Det viser seg altså at i Kinadamenes salgssystem som agenter, så er det ikke like fleksibelt som om du handler direkte med produsenten.

Fremfor alt er dempingen på hydraulikken på XCMG  (fra verdens største) mye bedre enn på ZL 20. Maskinen er altså mer gjennomarbeidet og alle skruer og koblinger bærer preg av det.

Jeg har nå fått en passe stor maskin til snøbrøyting og tilfeldig flytting av masser.  Den løfter 3 m høyt slik at med pallegaffel så kan den hjelpe til med byggeaktivitet i boligfeltet som kommer..

Førerhytten på ZL hadde bedre sete og større plass. En slik liten men viktig sak som arbeids stolen behøver de ikke å spare på.

Den har to bakbelysninger, men ikke ryggekamera som kunne ha vært en fordel.

Ettersom den ikke kom i container ble frakten nesten dobbelt så dyr, faktisk også innenlands. Så hvis du kjøper fra Kina og får lasterne til å stable på plass og henge opp i alle festekroker som finnes i en container, vil det være verdt pengene de eventuelt tar for å "pakke" containeren.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar