Translate

onsdag 13. august 2014

Maskiner i terrenget

Terrenget vårt består av 26 dekar der det er regulert inn 17 boligtomter. 5 av disse er tidligere hyttetomter med sti som atkomst fra 1950 tallet da valige folk gikk til hyttene. Hyttene har ikke vært i bruk på 40 år. Bymessig bebyggelse ligger like ved. De er nokså lite verdt uten bl.a. vei.

Vi har i løpet av de siste 15 årene hugget boliggatene, noe som har ført til at trærne på tomtene har blitt både høye og tjukke og huser flere og flere trekkfugler, og alskens kryp.

Der er ca 40 tjukke bjørker omlag 17 m høy, og omlag 100 mindre. Tenker containeren blir første vedlager.

Gravedypet hos oss er cirka1.80 m, noen steder mindre. Fjell under. Tomtene 900 m2 til 1400 m2. En fjelltomt er på 2 dekar ligger 50 m fra strandlinjen.

Idag har jeg trauet ut 25 m intern boligvei. Der var det cirka 3 m3 rundstener. En på Ca 2 tonn, fikk jeg rullet opp. Sterk hydraulikk. Den har små sprekker og kan knuses. Da blir den nok 2-3 m3 løs masse. En annen på cirka 3 tonn lot seg ikke rikke.

Jeg skal legge cirka 30 m3 grus oppå i anleggsveien, slik at hjullasteren ikkecgårcseg fast i gjørme

Det var rapport om virkningen av maskinene.

Det kommer bilder.

Graveren er en Carter  65B. Den ser helt amerikansk ut. Har prøvd å etterteite mutre, men det er ingenting å gå på selv med store fastnøkler.

Instruktøren min sa at selv om den graver på tomgang så kan den bli daukjørt av for lite motor.

Ikveld satte vi på hammeren en Giant GT 30.
Den knuser i vei store sprengblokker. Men jeg skulle gjerne hatt en bra drill og kinesisk ekspansjonsmørtel for de som er over 1 m3.  Har ganske mange
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar