Translate

lørdag 30. august 2014

Nå har containeren " dukket" opp igjenMy E-Mail adress is:

arn-haga@online.no

Det er en halvt filosofisk betraktning.

Hvorhen og hvordan fører våre eiendeler oss avgårde.

Denne 40 fots grå Containeren min, ble lempet på en tom togvogn, og har i vel 3 uker vært på " rek", men containerenere er så godt indentifiserte (hvis ikke noen rett og slett, maler over.)

Da jeg for endel år side eide 2 og 3 småskip gikk det ikke en uke uten at ukjente spurte om et eller annet. Min venn skraphandlere får nesten hver dag spørsmål om salg av gjenstander. Han kan ha hatt de i 4-5 år, selv om dyre metaller kjøpes og selges i løpet av uker. Du blir altså en som en eller annen må forholde seg til.

Den " sprekeste" henvendelsen jeg  fikk om" båtene", gjaldt en 3årig leieavtale som lokalbåt for den engelske øyen St.Helena. Ikke mye skulle til for å få båten til SørAtlanteren. Kontraktsforhandlinger i London osv. Det var banken som manglet MOT i det tilfellet.

Like etter at containeren feilaktig gikk i retur, kom enforespørsel om å selge den som " skytematte". Men den hadde lagt ut på en lang reise.

Men nå skal den hjem", noe som vil koste både penger og ikke minst ideskaping.

Den halvt filosofiske konklusjonen er altså at med noen gjenstander du ikke helt har behov for, så må du bare la mulighetene komme og kanskje gå.

Jeg og min venn har forøvrig kjøpt visningstur til Kina for 4  400 t / R Oslo - peking.

China er et stort land med mange muligheter. En er å rote seg bort. Det skal vi unngå,vi betaler en guide til å reise rundt med oss.

Det blir nesten som å leie en drosjesjåfør  2 dager på den Dominikanske. Republikk. Bortsett fra. Den Chinesiske veldigheten.

Da containeren dukket opp igjen måtte jeg få den hjem på tomten. Det skjedde ved hjelp av semihenger med tilhørende kran som kunne løfte mange flere tonn enn containerens 3. Det kosten 2000 pr time. Jeg har fått lagt under sviller. Oppretting til water brukte jeg gravemaskinen til.

Det er egentlig en fin Container med få bulker og som nevnt med galvanisk overflatebehandling. Bare yttertaket trenger egentlig maling.

Flere har gitt meg ideer om hvordan kan benyttes som annet enn et bortstuvingslager. Jeg tror det ender med å kutte en sidevegg og montere inn en dør av 1 meters bredde. Kanskje hjemmelaget hvis jeg har ork til det en dag.

Da kan det bli litt av hvert der inne. Unntatt vask og vannavløp.

Rent sånn overlevelsesmessig har den utsikter til å få lengre levealder enn meg selv. Bare jeg steller pent med alt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar