Translate

mandag 30. juni 2014

Det som kan gå galt med maskinbruken,, samt det som kan gå galt med offentlige tillatelser og slik

De offentlige instansene er egentlig enkle inntil det kommer til rørarbeid, tetthet, veiplassering innenfor planen.

Selv om det trengs offentlig samtykke til mye, er det fortsatt mye som er "fritt", særlig etter oppmyking av plan og bygningsloven for 3 år siden. Det var en periode da kommunale funksjonærer med en litt myndig holdning ville slå ned på alt mulig av "tiltak" i nabolaget. Pent og stygt som farge på hus og utforming av veggåpninger.

Nå har det kommet inn i et system av frihet under ansvar. Man har lov til mye i det små (unntatt fagarbeidere, strøm, rør, og tetthet bad (det som fører til store forsikringskrav). Og vår siste regjering sier at de skal åpne for enda mindre byråkrati innenfor hus og hjemsektoren. Kanskje får vi et mer fargerikt Norge.

Da bygningsloven for 15 år siden ble forandret til Plan og Bygningsloven, med ansvar for "de utførende" og alle slags godkjenningen, forsvant nesten alle fagkyndige folk fra byggesakskontorene. De med snekker erfaring, og de som hadde hatt flere års arbeidspraksis i bl.a. Grøftene før de fikk ingeniør utdanning. Det er en bit av "moderne tiders" måte å kvalifisere folk på. En tidligere rørlegger i en kommune jeg har bodd i sa det slik: Når vi fikk rørbrudd og problemer mht reparasjon, deler og planer FØR, var det alltid noen som hadde oversikten og som kunne gi oss et svar. Etter at disse velkvalifiserte jentene begynte å styre rørleggerteknologien ble ALLE avgjørelser utsatt, og vi satt der som noen forviste tosker. Jeg sluttet i god tid før aldersgrense, for systemet gjorde oss forbanna og fortvilt på samme tid.

Bygningslovgivningen har nå laget et system av "kontroller", og "godkjenningen"
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar