Translate

torsdag 26. juni 2014

Rødehavet blir ikke rødt, men brunt.Jeddah passeres

Her på Norwegians hi-fi går det ikke så fort. Men det går!!

Rødt hav på Askøy

Jeg skulle legge inn noen bilder fra Saudi og Egypt, men det får vente til imorgen for det virket ikke her fra luften.Det er mye for en tidligere sjømann å fortelle om Jeddah, eller Jidda.
Pilegrimshavnen

http://en.m.wikipedia.org/wiki/JeddahDet var dit  bl.a de spesielle pilegrimsskipene fraktet muslimer fra Indonesia, Malaya til livets reise til den hellige "sten" i Mekka. Skipene var ikke bra for annet enn transport av levende dyr, men på 7-8 dagers turer hadde det likevel gått bra.
På 5,1 mill innbyggereAfrikas sand fører bl.a. til brunt støv på Malta, på Kanariøyene osv. Det kommer med en vind type som kalles Sirocco. På Tenerife for eksempel er Sirocco og det fine støvet ikke så sjeldent. Det kjennes på luften og merkes på både ytre og indre "gulv"flater."Sirocco vinden

Egypten rammes årligt af en varm forårsvind kendt som Sirocco vinden, eller Khamsin som egypterne kalder den. Normalt kommer vinden i april men kan lejlighedsvis forekomme i både marts, april og maj måned. Vinden dannes i små lavtryksområder omkring Suez og strømmer over kysten af det nordlige Afrika.
Vinden opnår en meget høj hastighed og river store mængder af sand og støv fra ørkenen med sig. Vinden er så kraftig, at den kan skade både afgrøder, huse og infrastruktur. Er du i Egypten når dette vejrfænomen opstår bør du holde dig inden døre eller på hotellets område. Der vil også ofte være så tåget af støv og sand at det er ubehageligt at bevæge sig udenfor. Vinden taget oftest af i løbet af nogle få dage."

I Rødehavet regner man med at samme fenomenet fører til at sand fra den Arabiske Halvøy føres i luften over sjøvannet og legger seg til som et brunt teppe i overflaten. Da vi "gikk Rødehavet" så jeg det bare en gang.

Når Suez er passert skal jeg forsøke å fortelle litt mer om kontraktsutviklingen borte i Kina.

Maskinene mine i containeren har det mer stabilt. Avstemplet med klosser, mens containerne er stroppet

Jeg får daglig tilbud om saker og ting jeg har spurt etter på bl.a. Alibaba.com, uten å tegne meg for en konkret eller bestemt kjøpsinteresse.

Kinesernes handelsmentalitet er som nevnt før både sjarmerende og ikke minst innbydende og gjentakende. De jobber virkelig for sin føde. Disiplinert men likevel munter.
2 kommentarer:

  1. Dette er min egen kommentar og det gjelder kun om Internett og muligheter. Da jeg var på slektsbesøk i London kom bloggen med ett opp. I engelsk versjon. Så vidt jeg kunne se var Google translater nokså dyktig i å finne ut av de norske ordene. Nesten med samme meninger som mine.

    SvarSlett
  2. Blogspot informerer meg ikke om hvem som. Følger med, men i hvilket land de bor.

    Det er ganske mange fra USA, svært mange fra Russland, ganske mange fra Ukraina, Sverige (de leser vel norsk??)' noen fra Hellas og ikke så få fra Kina, hvor Google faktisk har laget en versjon av "enkel kinesisk".

    Nå er sikkert ikke fortellingene om sjølvironi nå og da så spennende for "vanlige folk"

    SvarSlett