Translate

fredag 13. juni 2014

Hydraulisk hammer og pusseskuffe

Jeg har trolig gjort en feil ved ikke å bestille en tiltrotator, dvs. få en pusseskuffe på en vendbar innretning. Kineserne sier at de har blitt så "moderne" i Skandinavia. Jeg har bestilt skuffe. Men jeg ser at de fleste lokale entrepenørene nå har en tiltrotaror eller stålvrist.

 når de skal slette ut etter en gravejobb

Svenske firmaer er ledende i utvikling av "steelwrist"ene.

Pusseskuffen skal jeg ikke bruke mye før enn om et år. Noe som betyr at jeg kan forsøke å få tak i en kinesisk der "kopieringen" er på gang ikke bare hos Hammerprodusenten men også hos andre.

Når det gjaldt den hydrauliske Hammeren så undersøkte jeg norsk pris for et spesielt merke, svensk pris og deretter kinesisk pris. Jeg fikk tilbud gjennom flere agenter, men de hadde urimelige påslag i forhold til det gravemaskinsprodusenten hadde oppgitt for et ledende kinesisk merke. Likevel ville det ha vært en god del billigere enn ved å handle samme hammer i Skandinavia  Hammerne har å vært under utvikling lenge, og den jeg kjøpte har 3 års "verdens garanti" såvidt jeg forstår. Det er en stor og anerkjent produsent og jeg ser ofte utstyret de lager på anleggsplassene. Den kan ta 03 m3 steiner til knusing.

Her på EN LITEN GRAVEMASKIN

Selv hadde jeg en håndholdt Kango Hammer i mange år, men med vekt på 13 kilo ble den tung å jobbe med. Jeg håper at det kinesiske "verdensmerket" holder i garantitiden

SOOHO går fortsatt med 19 knops fart mot Singapore midt i SørKina-havet,


Er nå utfor Filippinene.

Jeg skal bare for telle EN historie fra dette vennlige og rause landet, hvor Amerikanerne har hatt tilhold med base fra 1940 årenes krigføring i Stillehavsområdet.

Vi kom fra Tampa USA med 36.000 tonn fosfat. På Filippnene ser det ut som alt gror av luft og vann. Men litt gjødsel trengs for jordbruket. Vi gikk til kai på Vestlig side av Manila Bay altså Bataan halvøyen.


 Sønnen vår på 3 år var med på reisen og vi skulle innta nærmeste landsby. Han ble svært populær i landsbyen med håret som skilte seg ut mot alle "de andre" sitt svarte hår. Vi kjørte Filippiner drosje, dvs. en rikt dekorert bil der vi satt på benker i lastekassen. Sammen med onkel "mosjonist" fra Kolvereid og kona "tante Gerd". Vi fikk handlet småsaker og ble kjørt tilbake til landsbyen hvor vi  hadde steget iland. Det spesielle var at små grisene og tømmermannen vår, hadde lagt seg til hvile ved siden av hvernandre under boligene som var reist på trepillarer i fjæra..

Der var noe uro på "torget" eller den åpne plassen. "gutta" hadde søkt inn på "første sjappa" der vi kikket inn. Vanlig sjømannsglede på ettermiddagstid. Vi dro ombord til bl.a. servering for de to kvinnene.

To timer senere kom mannskapet fra "sjappa" tilbake. De hadde overvært et drap der.

Det ble skyting og alle hadde flyktet ut på torget - og ventet.....

Etter den stund hadde gjesten med revolveren kommet ut. (det var tillatt å gå med våpen for de som ville og vi hadde vakter ombord med tung beskytning)

Han løftet hånden og erklærte- "It is Okay - The Gunfight is  over"

To dager etter vi dro fra Manila Bay, kunne jeg i Norsk Radiopresse plukke opp at president Marcos hadde innført unntakstilstand. Der var vel for mange våpen for rivaliserende grupper. Vi var sendt til Australia for å laste Manganmalm for USA.2 kommentarer:

 1. Hei, jeg er interessert i litt mer informasjon om hammeren, syntes det er urimelig dyrt i norge og er på utkikk etter en hammer til en 5tonns graver, helst med ferdig s40 feste. Noen tips?

  SvarSlett
 2. Hei det er tonår siden, og jeg så ikke kommentaren din. Min Giant hammer m 2 meisler ble kjøpt for 3100 us. Kurs 6 dollar. Altså 25000 + mva. 390 kilo

  Ser at Wee nå selger en 200 kilos hammer til 32000 Plus mva. Så min hammer som er brukt vel 60 timer har vel en slik Verdi nå,

  Hako har solgt Giant i årevis og har fått egen modell med samme innhold..

  Jeg fikk nok hammaren til intern Kina pris fordi Carter handlet med et lite påslag.

  Jeg har lurt på om jeg skulle kjøpe 1 tiltrotator fra Casu i Dongguan til 80000 kroner. Engcon/Rototilt koster litt over kr. 200.000 riktignok med svensk håndlaget rotatorhus
  SvarSlett